Sistem identifikacije zemljišnjih parcela

Više
30 jun 2019 19:33 #38039 od Petrović-Luković Violeta
Petrović-Luković Violeta je napravio novu temu: Sistem identifikacije zemljišnjih parcela
U prethodnim javnim pozivima za IPARD mere jedan od osnovnih problema koji se javljao je neslaganje između prijavljenih podataka i strukture biljne proizvodnje koja je prijavljena u Registru poljoprivrednih gazdinstava. Razlike su nastajale u pogledu površine parcele i prijavljene gajene kulture na parcelama.
U narednom periodu takvih neslaganja će biti sve manje jer je u pripremi Sistem identifikacije zemljišnjih parcela.
U Republici Srbiji treba da se uspostavi do kraja 2023. godine sistem identifikacije zemljišnjih parcela i to je jedna od komponenti Integrisanog sistema upravljanja i kontrole (IACS) svih direktnih plaćanja, kao i plaćanja iz mera ruralnog razvoja koja se odnose na površinu.
Sistemom identifikacije zemljišnih parcela objedinjuju se podaci iz Republičkog geodetskog zavoda, Registra poljoprivrednih gazdinstava, Republičkog zavoda za statistiku i dr, zatim ortografske i topografske karte i dr, katastarski planovi i sl.
Na ovaj način se pravi grafička evidencija svih zemljišnih površina koje se koriste za poljoprivrednu proizvodnju i samim tim lakše će se vršiti kontrola podsticaja, ili ispunjenje zahteva iz IPARD javnih poziva.
PSSS Kragujevac
Violeta Petrović-Luković

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.384 sekundi