Procena kvaliteta mesa ovaca-Goran Joksić
- Joksić Goran
- Pokretač teme
- Van mreže
- Senior Member
-
Manje
Više
- Poruka: 40
- Primljenih Zahvalnica: 0
09 avg 2019 11:29 #38274
od Joksić Goran
Procena kvaliteta mesa ovaca-Goran Joksić was created by Joksić Goran
Kada se vrši procena indikacije kvaliteta nesa ovaca mora se imati u vidu da kvalitet mesa ovaca zavisi od tipa ovaca. Najbolji kvalitet ima tip ovaca za meso koji se odlikuje fiziološkom tovnošću. To msso je mekše i ukusnije od drugih tipova ovaca. Zatim, zavisi od rase kojoj grla pripadaju. Unutar svake rase i kombinacije ukrštanja kvalitet mesa zavisi od kategorije. U tom pogledu kvalitet mesa zavisi od mase tela, starosti grla i stepena utovljenosti.
Pri proceni indikacije kvaliteta, posebna se pažnja obraća na odnos mase tela i starosti grla kod kategorije jagnjadi sisančadi i kategorije starije jagnjadi. Mlađa grla veće mase tela imaju bolji odnos mišićnog tkiva u odnosu na masno i koštano tkivo i bolji kvalitet mesa u odnosu na starija grla koja imaju manju masu tela.
Indikacije kvaliteta se ocenjuju kao vrlo povoljna, povoljna, osrednja i loša-gradiraju se u 4 stepena.
Pri proceni indikacije kvaliteta, posebna se pažnja obraća na odnos mase tela i starosti grla kod kategorije jagnjadi sisančadi i kategorije starije jagnjadi. Mlađa grla veće mase tela imaju bolji odnos mišićnog tkiva u odnosu na masno i koštano tkivo i bolji kvalitet mesa u odnosu na starija grla koja imaju manju masu tela.
Indikacije kvaliteta se ocenjuju kao vrlo povoljna, povoljna, osrednja i loša-gradiraju se u 4 stepena.
Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.
Vreme kreiranja strane: 0.495 sekundi