IPARD podsticaji za sektor proizvodnje jaja

Više
17 sep 2019 08:32 #38595 od Stefanović Živko
Stefanović Živko je napravio novu temu: IPARD podsticaji za sektor proizvodnje jaja
IPARD podsticaji za sektor proizvodnje jaja

Nakon izmene iz decembra 2018.godine, koja je podrazumevala alokaciju novca iz neakreditovanih mera na meru koja se odnosi na preradu poljoprivrednih proizvoda, u avgustu ove godine usledila je i treća izmena IPARD programa.
Po prvi put za IPARD podsticaje će moći da konkurišu i živinari. U sektoru proizvodnje jaja (poziv iz Mere 1) moći će da konkurišu poljoprivredna gazdinstva sa ukupnim kapacitetom objekta od minimum 5.000 i maksimum 200.000 kokošaka nosilja u eksploataciji, odnosno poljoprivredna gazdinstva koja imaju upisan objekat za proizvodnju roditeljskog jata kokošaka lakog tipa, odnosno odgoj kokošaka nosilja , na kraju investicije, ali i poljoprivredna gazdinstva sa kapacitetom objekta većim od 200.000 kokošaka nosilja, na početku investicije.
Ko ima kapacitet objekta do 200.000 kokošaka nosilja može da konkuriše za investiranje u izgradnju i/ili opremanje objekata za uzgoj kokošaka nosilja , proizvodnju i skladištenje jaja, kao i hrane za životinje; objekta za upravljanje otpadom, tretman otpadnih voda, sprečavanje zagađenja vazduha, skladištenje stajnjaka, investiranje u poljoprivrednu mehanizaciju (uključujući traktore do 100 kW) i opremu, i investicije na poljoprivrednom gazdinstvu u proizvodnju energije iz obnovljivih izvora. Oni sa preko 200.000 kokošaka nosilja moći će da zamene kaveze i adaptiraju objekte, u skladu sa novim EU propisima.
Korisnik može zahtevati podršku, bez obzira na ukupnu vrednost investicije, za prihvatljive troškove u okviru sledećih granica: minimalni iznos 5.000 evra; maksimalni iznos 1.000.000 evra.

Savetodavac za agroekonomiju, Živko Stefanović dipl.inž.
PSSS”Poljosavet”Loznica

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.415 sekundi