IPARD javni poziv za kupovinu nove mehanizacije I opreme, kao I za izgradnju obj

Više
28 sep 2019 07:47 #38781 od Kolčić Dragan
Kolčić Dragan je napravio novu temu: IPARD javni poziv za kupovinu nove mehanizacije I opreme, kao I za izgradnju obj
IPARD javni poziv za kupovinu nove mehanizacije I opreme, kao I za izgradnju objekata

Peti Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava – kupovinu nove mehanizacije i opreme, kao i izgradnju objekata raspisan je juče i rok za podnošenje zahteva za odobravanje prava na podsticaje je od od 24. septembra do 23. decembra 2019. godine.

Predmet ovog Javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme, mašina i mehanizacije, osim investicija u nabavku novih traktora. Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća i povrća, ostalih useva (određene vrste žitarica i industrijskog bilja), grožđa i jaja.

Po ovom Javnom pozivu opredeljena su sredstva u iznosu od 3.890.326.056 dinara, a visina podsticaja iznosi od 60 odsto do 70 odsto prihvatljivih troškova investicije, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik i da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području.

Iznosi podsticaja koje korisnik može da ostvari u sektorima voća, povrća, ostalih useva, grožđa i jaja mogu biti od 5.000 do 700.000 evra, a za sektore mleka i mesa od 5.000 do 1.000.000 evra.

Detaljan tekst Javnog poziva, pravilnik i prateći prilozi, dostupni su na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede www.minpolj.gov.rs , kao i internet stranici Uprave za agrarna plaćanja uap.gov.rs/javni-pozivi-ipard/

Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva mogu se dobiti putem telefona I u PSSS koje su nadležne na teritorijama svoga delovanja.

(Korišćen tekst MPŠV ) Dragan Kolčić

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.519 sekundi