Raspisan Peti Javni poziv IPARD programa

Više
01 okt 2019 11:36 #38852 od Zdravković Zorica
Zdravković Zorica je napravio novu temu: Raspisan Peti Javni poziv IPARD programa
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja, raspisali su Peti Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava – kupovinu nove mehanizacije i opreme, kao i izgradnju objekata. Rok za podnošenje zahteva za odobravanje prava na podsticaje je od od 24. septembra do 23. decembra 2019. godine.

Predmet ovog Javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme, mašina i mehanizacije, osim investicija u nabavku novih traktora, u skladu sa Listom prihvatljivih investicija i troškova za Peti Javni poziv za Meru 1.
Po ovom Javnom pozivu prihvatljive su investicije u nabavku nove mehanizacije čija emisija izduvnih gasova ne prelazi normative i standarde, u skladu sa Listom standarda emisije izduvnih gasova, propisanih za specijalizovana vozila za transport sirovog mleka i vanputnu i poljoprivrednu mehanizaciju. Podsticajima su obuhvaćeni sektori mleka, mesa, voća i povrća, ostalih useva (određene vrste žitarica i industrijskog bilja), kao i dva novouvedena sektora - grožđa i jaja.

Po ovom Javnom pozivu opredeljena su sredstva u iznosu od 3.890.326.056 dinara, a visina podsticaja iznosi od 60 % do 70 % prihvatljivih troškova investicije, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik i da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području.

Iznosi podsticaja koje korisnik može da ostvari u sektorima voća, povrća, ostalih useva, grožđa i jaja mogu biti od 5.000 do 700.000 evra, a za sektore mleka i mesa od 5.000 do 1.000.000 evra.

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.371 sekundi