Конференција саветодаваца Европе

On Jun 22, 2018
Posted by Administrator
Categories: Info
Hits: 643

У периоду 17-21.06.2018. године на Факултету за пољопривредне и прехрамбене науке у мађарском граду Мошонмађаровар, одржана је 57. Конференција Интернационалне академије саветодаваца у пољопривреди и породичном предузетништву (IALB) и 7. Конференција Европске мреже и представничке асоцијације јавних и приватних руралних и пољопривредних саветодавних служби (EUFRAS), на којој су одржани и састанци Мреже саветодавних служби Југоисточне Европе (SEASN) и Европског друштва за еколошку економију (ESEE). Као представници Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије учествовали су стручњаци Института за примену науке у пољопривреди.

Првог дана конференције одржана су пленарна предавања на тему савремених трендова у саветодавству, а у поподневним сатима рад је настављен у девет паралелних радионица.

Другог дана организоване су стручне екскурзије на осам тема, а стручњаци ИПН-а присуствовали екскурзијама на којима су приказани практични примери Паметне пољопривреде - примена интелигентних система у пољопривреди, као и Производња регионалних производа – у оквиру самоорганизованих локалних заједница у региону Зигеткоц.

Трећег дана, у оквиру пленарног дела, дати су закључци свих дешавања на конференцији и договорено је да се следећа конференција одржи у Салцбургу, у периоду 02-06.06.2019.

 

Више на линковима:

http://ialb-eufras-2018.org/en/

http://seasn.eu/index.php/2018/05/24/the-57th-ialb-and-the-7th-eufras-conference-mosonmagiarovar-hungary-17-21-6-2018/

 Извор: ИПН