Отворен 10. Семинар Пољопривредне саветодавне и стручне службе Србије

On Decembar 12, 2018
Posted by Administrator
Categories: Info
Hits: 1092

У организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди, 12. децембра 2018. године нa Злaтибору је отворен јубиларни десети Семинар Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије (ПССС) са мотом „Пут у будућност - и традиција и дигитализација“.
Учесници Семинара су представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Српске академије наука и уметности - Одбора за село, Привредне коморе Србије, Амбасаде Канаде у Београду, Пољопривредних саветодавних и стручних служби Републике Србије, представници факултета и института из земље и иностранства, представници општина и удружења пољопривредних произвођача и други бројни гости.

Семинар је отворила проф. др Снежана Јанковић, директор Института за примену науке у пољопривреди. Свечаном отварању скупа присуствовао је господин Жељко Радошевић, државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, а скуп су поздравили господин Александар Богићевић, помоћник министра пољопривреде, проф. др Милован Митровић, потпредседник Одбора за село Српске академије наука и уметности и господин Филип Петровић, представник Амбасаде Канаде у Београду.

Свечано отварање овогодишњег семинара оплеменила је изложба традиционалних пољопривредних производа удружења жена „Вредне руке сеоских жена Србије“, као и изложба фотографија на тему сарадње ПССС са удружењима жена.

 

Извор: ИПН