Радни састанак и предавање представника МПШВ, локалних самоуправа Топличког округа, ИПН-а, USAID–а, Амбасаде Краљевине Холандије и удружења пољопривредних произвођача

On Mart 14, 2019
Posted by Administrator
Categories: Dogadjanja, Info
Hits: 949

ПССС Прокупље организује предавање и радни састанак представника Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, локалних самоуправа Топличког округа, Инситута за примену науке у пољопривреди, USAID–а, Амбасаде Краљевине Холандије задруга и удружења пољопривредних произвођача
У циљу развоја и унапређења пољопривредне производње Топличког округа, 14.03.2019. године у свечаној сали Града Прокупља, са почетком у 9 и 30 часова одржан је радни састанак помоћникa министра Александрa Богићевићa и његових сарадника из Сектора за рурални развој Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде са представницима локалних самоуправа Топличког округа, Пољопривредне саветодавне и стручне службе Прокупље, Инситута за примену науке у пољопривреди, Амбасаде Краљевине Холандије, USAID-а и представника удружења пољопривредних произвођача. 

У уводном делу, присутнима су се обратили начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, заменик градоначелника Мирољуб Пауновић, помоћник министра Александар Богићевић и представник USAID-а.

                

Са циљем унапређења воћарске производње Топличког округа, у наставку ће, са почетком у 11 часова, у Скупштинској сали Града Прокупља, бити одржано предавање на тему узгоја јагодичастог воћа, на којем ће говорити Мила Марковић, представник одељења за пољопривреду Амбасаде Краљевине Холандије, Бранислава Попов из инспекцијске службе Краљевине Холандије, др Стефан Тимерманс, експерт из области технологије гајења јагодичастог воћа и Александар Павловић из USAID-a. У оквиру предавања биће обрађене теме везане за технологију гајења, здравље и сертификацију садног материјала.

У оквиру предавања, предвиђена је дискусија, током које ће пољопривредни произвођачи моћи да добију информације, савете и одговоре на питања да везане за узгој јагодичастог воћа.

 

Извор: ИПН