Отворен 11. Семинар Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије

On Decembar 10, 2019
Posted by Administrator
Categories: Info
Hits: 791

У организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди, 10. децембра 2019. године у хотелу „Мона“ на Златибору отворен је 11. Семинар Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије (ПССС).

Учесници Семинара су представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Српске академије наука и уметности - Одбора за село, Привредне коморе Србије, Амбасаде Краљевине Холандије, Амбасаде Републике Аустрије, Пољопривредних саветодавних и стручних служби Републике Србије, представници Покрајинског секретаријата за пољопривреду, представници факултета и института, представници општина и удружења пољопривредних произвођача, Савез винара и виноградара Србије, произвођачи вина из више региона, Савез произвођача ракије Србије, представници туристичких организација и други бројни гости.

Семинар је отворио др Раде Јовановић, директор Института за примену науке у пољопривреди. Скуп је поздравио и учесницима се обратио господин Александар Богићевић, помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије. Скуп су поздравили и
Gilles Beschoor Plug, његова екселенција амбасадор Краљевине Холандије у Београду, академик проф. др Драган Шкорић, председник Одбора за село, Српске академијaе наука и уметности, Kristijan Brevenc, аташе за пољопривреду шумарство и заштиту животне средине Амбасаде Републике Аустрије у Београду, видео записом учесницима скупа обратио се Игор Хроватич, председник мреже саветодавних служби југоисточне Европе.

Свечано отварање овогодишњег семинара оплеменила је изложба вина, традиционалних пољопривредних производа и рукотворина под називом „Традиција и топлина у срцу српског домаћина“ као и поставка изложбе постера на тему „Лепоте Србије – традиција и културно наслеђе у функцији сеоског туризма“.

 

Извор: ИПН