Одржанa едукацијa саветодаваца „Комуникација и изградња односа у саветодавном раду“ (CECRA)

On Decembar 06, 2019
At Beograd
Posted by Administrator
Hits: 418

У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2019. годину, у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди (ИПН), одржанa је едукација саветодаваца Пољопривредних саветодавних и стручних служби Србије (ПССС) за Модул 14 - Комуникација и изградња односа у саветодавном раду. Модул Комуникација и изградња односа у саветодавном раду представља један од два обавезна модула CECRA сертификационог програма за едукацију саветодаваца за рурални развој на подручју Европе.

Едукација је била дводневна и одржана је 29. новембра и 6. децембра 2019. године у Институту за примену науке у пољопривреди, за саветодавце различитих специјалности, из 23 ПССС.

Циљ едукације био је да се саветодавци упознају са основама комуникације и овладају најважнијим комуникацијским техникама, да усвоје знања и овладају вештинама који омогућавају изградњу и професионално управљање односима са пољопривредним произвођачима, али и са осталим људима са којима долазе у контакт.

Садржај едукације је обухватио је методе изградње добрих односа са клијентима (пољопривредним произвођачима), као и процес и методе доношења одлука у саветодавном раду. Вежбе вербалне и невербалне комуникације, активног слушања и добијања повратне информације омогућиле су учесницима едукације да овладају вештинама и техникама које ће допринети ефикаснијем саветодавном раду.

СЛИКЕ

Предавачи на едукацији били су:

Игор Хроватич, CECRA консултант

мр Кристијан Јелаковић, CECRA консултант

др Слађан Станковић, CECRA консултант

 

Извор: ИПН