Најава едукације саветодаваца Пољопривредне саветодавне и стручне службе Србије - Дефинисање параметара за опис производног окружења за животињске генетичке ресурсе

On Februar 14, 2020
At Beograd
Posted by Administrator
Hits: 250

У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2020. годину, у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди (ИПН), одржава се едукација за Модул 5 - Дефинисање параметара за опис производног окружења за животињске генетичке ресурсе.
Глобални план акције за животињске генетичке ресурсе ЖГР (ФАО, 2007) истиче њихову карактеризацију као један од четири приоритета за акцију у процесу њиховог очувања. Имајући у виду улогу и значај саветодаваца Пољопривредне саветодавне и стручне службе Србије, који су у директном контакту са пољопривредним произвођачима, развијен је едукативни модул који за тему има упознавање са параметрима за опис производног окружења за ЖГР, као и потребним инпутима за извештавање.
Едукација ће се одржати 18. фебруара 2020. године, у Институту за примену науке у пољопривреди, Београд.