Одржана он лајн едукација саветодаваца ПССС са темом „Управљање ризиком у пољопривредном сектору и осигурање у пољопривреди“

On April 16, 2020
At Beograd
Posted by Administrator
Hits: 386

У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2020. годину, у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди (ИПН), уз подршку немачке Развојне банке KfW и компаније BFC (Business & Finance Consulting) одржана је едукација за Модул 10 - Управљање ризиком у пољопривредном сектору и осигурање у пољопривреди.

Едукација је одржана 7. и 10. априла 2020. године кроз учење на даљину, односно он лајн. Едукацију је отворио директор Института за примену науке у пољопривреди, др Раде Јовановић. Модератор  едукације била је др Славица Чолић.

Учесници едукације били су саветодавци из 22 Пољопривредне саветодавне и стручне службе Србије (ПССС), задужени за послове из области воћарства, сточарства и агроекономије.

Предавачи на едукацији били су проф. др Зорица Васиљевић са Пољопривредног факултета Универзитета у Београду и др Владо Ковачевић из Института за економику пољопривреде.

Модул је имао за циљ проширење знања пољопривредних саветодаваца из области техника и инструмената управљања ризиком пословања у пољопривредном сектору, са посебним акцентом на осигурање у пољопривреди.

Кроз предавања, вежбе и интерактивни рад на едукацији су обрађене теме: извори ризика, технике и инструменти за управљање ризиком у пољопривредном сектору, пољопривредно осигурање, врсте уговора у пољопривредном осигурању, процедуре и документи у пољопривредном осигурању (уговор о осигурању, премија, процедура накнаде штете, итд.).

 

Материјал а едукације

Извор: ИПН