Девети семинар ПССС

On Decembar 12, 2017
Hits: 858

У организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди, у хотелу „Мона“ на Златибору, од 12. до 14. децембра 2017. године, одржаће се Девети семинар Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије.

Мотом овогодишњег семинара „Истина је цела без младих нема села“ организатори скупа желе да посебно укажу на значај младих у процесу унапређења пољопривреде и опстанка села у Србији. На ову тему говориће и представници Српске академије наука и уметности.

На скупу ће бити представљени и нови модели саветодавног рада кроз пример саветодавних модула, добијање производа са додатом вредношћу, IPARD, FADN и бројне друге актуелне теме, од значаја за саветодавни рад и развој пољопривреде Србије. Као наставак вишегодишње сарадње и овај Семинар биће реализован је уз подршку Амбасаде Краљевине Холандије, чији ће експерти из области млечног говедарства учесницима скупа представити своја искуства.

Током првог и трећег дана рад ће се одвијати у пленуму, док је други дан организован кроз паралелан рад у четири секције: ратарство, сточарство, воћарство и заштиту биља и FADN радионицу.

Овогодишњи семинар оплемениће и изложба традиционалних пољопривредних производа „На прагу мога газдинства“, као и изложба фотографија.

Извор: ИПН