Отворен Девети семинaр ПССС

On Decembar 12, 2017
Hits: 1946

„Истина је цела, без младих нема села“


У организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди 12. децембра 2017. године нa Злaтибору је отворен Девети семинар Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије.
Учесници Семинара су представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Српске академије наука и уметности, Амбасаде Краљевине Холандије у Београду, Амбасаде САД у Београду, пољопривредних саветодавних и стручних служби Републике Србије, представници факултета и института из земље и иностранства, средњих пољопривредних школа, представници општина и удружења пољопривредних произвођача, као и бројни гости из земље и иностранства.

Семинар је отворила проф. др Снежана Јанковић, директор Института за примену науке у пољопривреди. Присутнима су се обратили и господин Жељко Радошевић, државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, академик Драган Шкорић, председник Одбора за село Српске академије наука и уметности, господин Герт Китс Ниувенкамп, аташе за пољопривреду Краљевине Холандије за Западни Балкан, и директор Средње пољопривредне школе из Свилајнца, господин Зоран Радосављевић.

 

 


Семинар је и ове годинe оплеменила изложба традиционалних пољопривредних производа, који су резултат рада саветодаваца Пољопривредних саветодавних и стручних служби Републике Србије, као и изложба фотографија.

Извор: ИПН