12. GFRAS godišnji skup

Sa posebnim zadovoljstvom Vas pozivamo na 12. međunarodni skup krovne svetske organizacije poljoprivrednih savetodavaca GFRAS (Globalni forum za ruralno savetodavstvo), pod nazivom „Prebroditi KOVID-19“ koji ima za cilj da pokuša da ponudi odgovore na pitanje kako agroekologija i savetodavne službe u ruralnim oblastima mogu biti podrška oporavku i jačanju lanaca vrednosti. Domaćin ovog svetskog skupa je Srbija koju predstavljaju Institut za primenu nauke u poljoprivredi iz Beograda i Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Srbije kao članovi Mreže savetodavnih službi jugoistočne Evrope – SEASN.

Skup će biti održan od 1. do 3. decembra 2021. godine u onlajn oruženju, kao webinar. Realizovaće se kroz plenarna predavanja, panel diskusije i poster sekcije. Radni jezik je engleski, uz obezbeđeni prevod.

U fokusu ovogodišnjeg skupa su teme o uticaju pandemije na sektor poljoprivrede i savetodavstvo, sa posebnim osvrtom na značaj agroekologije i digitalizacije u periodu oporavka nakon KOVIDA-19. U okviru skupa Srbija će predstaviti svoj sistem savetodavstva, digitalnu farmu kao i svoj koncept digitalizacije poljoprivrede.

Link za praćenje: link

U prilogu Vam dostavljamo Program skupa.