Podsticaji za nabavku kvalitetnih priplodnih grla za početnike

Više
11 okt 2018 06:08 #34650 od Petrić Slađana
Petrić Slađana je napravio novu temu: Podsticaji za nabavku kvalitetnih priplodnih grla za početnike
Подстицаји за набавку квалитетних приплодних грла за почетнике

Обзиром да се ближи крајњи рок за подношење захтева за подстицаје за набавку квалитетних приплодних грла, требало би нагласити да могу конкурисати и пољопривредници који се раније нису бавили сточарском производњом, већ ове године желе први пут да набаве квалитетна приплодна грла и отпочну производњу.
Потребно је да прелазак животиња са једног на друго пољопривредно газдинство региструју код надлежне ветеринарске станице, у складу са прописима, тако што грла прелазе на објекат купца који добија посебан број, тзв ХИД број. Податке о свом сточном фонду и броју објекта у коме држи набављене животиње (ХИД), почетник треба да пријави и у оквиру свог пољопривредног газдинства у Регистру пољопривредних газдинстава (РПГ) код подручне филијале Управе за трезор.
За сва грла са педигреом која су набављена почев од 16. октобра прошле године, почетник може поднети захтев за остваривање права на подстицаје за набавку квалитетних приплодних грла Управи за аграрна плаћања у периоду од 1. јула до 15. октобра текуће године.

Слађана Петрић
саветодавац за агроекономију

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.389 sekundi