"Poznati" kupac kao preduslov uspešne povrtarske proizvodnje

Više
28 sep 2020 21:52 #42788 od Ivanović Borko
Pre zasnivanja, odnosno, i pre planiranja šta gajiti koju sortu ili hibrid se odlučiti kao preduslov za uspešnu proizvodnju bilo bi poželjno prethodno ispitati tržište. Pokušati naći kupca jer proizvodnja povrća je jako skupa i visoko riskantna zbog vrlo kratkog perioda kada poljoprivrednici moraju svoje proizvode plasirati na tržište.
Svedoci smo ove sezone da su problemi isti, proizvoditi se može i mora, ali kada dođe trenutak za mukotrpan rad da se realizuje kupaca nema ili ako ih ima zahtevaju izuzetan kvalitet i pre svega siguran proizvod koji mora proći kontrolu odnosno pre svega analize na ostatke pesticida i teških metala.
Da bi se ovi problemi predupredili po meni rešenje je u osnivanju Asocijacija povrtara istih ili sličnih povrtarskih vrsta koja bi imala status pravnih lica i kao takvi pristupali rešavanju problema svih članova.
Pronalazak pot. Kupaca, organizovane proizvodnje, prodaja, naplata, vođenje proizvodnje u tehnološkom smislu.
Ta inicijativa mora poisteće od samih proizvođača jer u suprotnom biće prepušteni pojedinačno sami sebi i tržište će usloviti da imamo situaciju da kada proizvoda ima nema ko da kupi, a kada bi i imalo pre svega stranih kupaca obično nije zadovoljavaju ni kvalitet ni količina, a za zdravstvenu bezbednost proizvoda niko neće da garantuje.

Borko Ivanović Psss Čačak

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.628 sekundi
Powered by Kunena Forum