IPARD mera 7 - Ivan Rangelov

Više
26 dec 2019 14:49 #39754 od Rangelov Ivan
IPARD mera 7
"Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja"

IPARD mera 7 "Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja" podržaće ruralni turizam, a time i dati mogućnost poljoprivrednicima da primene i diverzifikuju svoje aktivnosti i zaradu.
Ova mera u ruralnim područjima proširuje spektar usluga koje su dostupne ruralnom stanovništvu i podržava proizvode i usluge zasnovane na tradicionalnom znanju i tehnologiji, prirodnim resursima i kulturnom nasleđu koji će biti usredsređeni na one zone koje imaju odgovarajući razvojni potencijal. Ruralnom teritorijom se može smatrati sva teritorija Republike Srbije izuzimajući teritorije naseljenih mesta sa gustinom naseljenosti iznad 150 stanovnika po km2 u 27 gradova i gradu Beogradu. Spisk naseljenih mesta izvan ruralnih područja sastavni je deo Pravilnika o odredjivanju područja a sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi (objavljen u ,,Službenom glasniku RS broj 102/18 od 21. decembra 2018. godine).
Opšti ciljevi ove mere su podizanje nivoa diversifikacije i razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima kroz razvoj poslovnih aktivnosti, sa mogućnošću otvaranja novih radnih mesta i direktno povećanje prihoda farmi i domaćinstva i poboljšanje kvaliteta života u ruralnim područjima i na taj način smanjenje raseljavanja ruralnih područja
S obzirom na to da postoje dobre mogućnosti u vezi sa povećanom potražnjom organskih proizvoda, kao i za ekoturizmom i agroturizmom, koji zavise od očuvanja životne sredine, a i doprinose očuvanju prirode, "Agroekološko - klimatske mere i mera organske proizvodnje" kao i "Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja" su ključne mere direktno osmišljene za rešavanje ovih problema. Razvoj kapaciteta savetodavnih službi i bolje pružanje informacija i saveta poljoprivrednicima o održivom upravljanju prirodnim resursima podržaće ovu potrebu.

Pripremio: Ivan Rangelov

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.357 sekundi
Powered by Kunena Forum