Podnošenje zahteva za Meru 7- seoski turizam

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #496069
  Miljković Mira
  Učesnik

  Rok za podnošenje zahteva za IPAR Mere 7 je od 1. jula do 1 oktobra 2020. godine, što daje dovoljno vremena za prikupljanje potrebne dokumentacije i blagovremeno podnošenje zahteva. Za ovaj poziv opredeljen je veći iznos od planiranog, tako da će korisnicima ove mere biti na raspolaganju 20 milina eura javne podrške.
  Ugostitelji koji žele da unaprede svoju turističku ponudu ili tek započnu bavljenjem ovom delatnošću u ruralnim područjima Srbije, na ovaj način će moći da dobiju podršku u okviru IPARD Mere 7. Prihvatljivi korisnici su fizička lica, preduzetnici i mikro i mala privredna društva.
  Za jedan projekat koji može biti sačinjen od više različitih investicija, korisnici IPARD Mere 7 će iz IPARD fonda moći da povrate 65% iznosa investicije. Investicije koje su prihvatljive su raznolike i odnose se na sve od izgradnje i rekonstrukcije objekta za smeštaj do pejzažnog uređenja dvorišta, izgradnje terena za rekreaciju, prostora za degustaciju i prodaju hrane i pića, nabavku bicikala, izradu veb- sajta za prikaz turističke ponude, nabavku opreme za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora i dr.
  Korisnik u momentu podnošenja zahteva mora da bude upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava i to kao nosilac gazdinstva.

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.